This Band Could Be Your Life

Konserter – April – Oslo

Her er de konsertene jeg ville gått på hvis jeg var deg. Masse bra konserter i Oslo i april, så her er det bare å velge og vrake. Husk at konsertstedene er avhengige av at det kommer folk på konsertene, for uten oss overlever de ikke i lengden. Så ikke dropp en konsert fordi det er dårlig vær, dra heller på en ekstra konsert for å finne ditt nye favorittband.

(teksten til konsertene er hentet fra Facebookeventene til arrangørene)

Lørdag 1. april

Daniel Kvammen (no) // Rockefeller

Som seg hør og bør når det er ny musikk i kjømda, skal det også spilles live. I Oslo inntas storstuen Rockefeller lørdag 1. april.

Daniel Kvammen slo gjennom for alvor i 2015, og det siste året har handlet om to ting for geilingen. Han har spilt flust av kritikerroste konserter over hele landet (hans opptreden på Slottsfjell ble blant annet belønnet med 10/10 fra Musikknyheter), og så har han vært i studio for å lage musikk.

På nyåret i 2017 kommer første nye utgivelse fra Kvammen (via Jansen Plateproduksjon) siden høsten 2015, og ordet på gata er at han sammen med produsent Even Ormestad har kokt i hop et særdeles ekspansivt og ambisiøst brygg.

Facebook

Tirsdag 4. april

KRS-One (us) // Rockefeller

Raplegenden KRS-One har solgt ut John DEE! Etter en enorm etterspørsel flyttes nå konserten til Rockefeller. Kjøpte billetter gjelder, og flere billetter i salg nå.

Man kan ikke snakke om hiphopens historie uten å nevne KRS-One. I følge magasinet Rolling Stone er han «one of the most influential lyricists of all time». Gjennom sin 30 år lange karriere har Kris Parker, bedre kjent som Krs-One (Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone), gitt ut et tosifret antall album, forelest på over 500 universiteter, vært nominert til Grammy, vunnet BETs lifetime achievement award og solgt til både gull og platina flere ganger.

KRS-One debuterte allerede i 1987. Sammen med Scott La Rock og Derrick «D-Nice» Jones utgjorde han Boogie Down Productions, og deres debutalbum «Criminal Minded» er en klassiker som nevnes som en stor inspirasjonskilde av en rekke kjente New York-rappere. Dette er en kveld der klassiske hiphop-bangere vil komme som perler på en snor. Når den levende legenden besøker Oslo for første gang siden 2006 er det med et repertoar bestående av låter som «South Bronx», «The Bridge is Over», «Sound of Da Police», «Outta Here», «Step Into a World» og «MC’S Act Like They Don’t Know».

Facebook

Bob Dylan (us) // Oslo Spektrum

Sangsmeden, lyrikeren og gitaristen, som i helgen via sin gode venn Patti Smith mottok Nobelprisen i litteratur, gjester Oslo Spektrum 4. april.

Bob Dylan har utvilsomt trollbundet generasjoner på generasjoner med sin musikalske, politiske, sosiale og filosofiske teft. Dylan er uten tvil en av det tyvendeårhundrets mest innflytelsesrike personer, både musikalsk og kulturelt – med lyriske tekster som er blitt tatt inn i varmen av både akademia og den poetiske eliten. Hans utallige studioalbum har holdt særs høyt nivå både musikalsk og lyrisk, samt utelukkende mottatt hyllest av presse og fans.

Bob Dylans trettisyvende album – Fallen Angels – ble særlig løftet frem av presse og fans for sangsmedens imponerende, vokale prestasjoner, albumets stødige produksjon og bandet arrangementer. Bandet som var med å spille inn albumet, er det samme som drar på turné med legenden.

Bob Dylan musikalske portefølje består av platinumselgende album, en rekke Grammy Awards, samt Oscar- og Golden Globe-utnevnelser. Han har også mottatt den prestisjetunge The Presidental Medal of Freedom, USAs høyst rangerte medalje en sivil kan motta. I 2008 mottok han The Pulitzer Prize for “his profound impact on popular music and American culture, marked by lyrical compositions of extraordinary poetic power”. Han har også blitt tildelt French Commandeur des Arts et des Lettres i 1990, Sveriges Polar Music Award i 2000 og en rekke andre doktorat- og professorbemerkelser, blant annet fra The University of St. Andrews and Princeton University m.m.

Facebook

Torsdag 6. april

Deniz Tek (us) // Revolver’s Goon Bar

Deniz Tek, from Ann Arbor, Michigan, is a prolific guitarist, singer and songwriter currently based in Sydney, Australia. His career in music, grounded in late-60’s Detroit, extends through several decades and across continents. He is best known as a founding member of the influential Australian independent rock band Radio Birdman.In 2007, Deniz was inducted into the Australian Music Hall of Fame, and in 2012 was voted number 7 in the top 100 Australian guitarists of all time.

Besides Radio Birdman, Deniz has performed in many solo and group projects, including:
Iggy and the Stooges,
DKT-MC5
New Race
The Visitors
Deniz Tek and the Golden Breed
Dodge Main (with Wayne Kramer)
The Last of the Bad Men
Powertrane, and
Three Assassins (with Scott Morgan)

Deniz Tek’s touring band includes guitarist Keith Streng of The Fleshtones from NYC and twin brothers Artand and Seteve Godoy on bass and drums.

Facebook

Bushman’s Revenge (no) // Café Mono

Trioen Bushman’s Revenge kommer endelig tilbake til Mono for nok en energisk blåse-av-deg-hue konsert torsdag 6.april

Bushman’s Revenge spillar jazz slik Jimi Hendrix ville gjort det: Energisk, fritt, groovy og med Marshall-forsterkeren skrudd på full guffe. Dette er jazz for de som likar jazz og elskar rock!

Norge er velsignet med mange band som revitaliserer jazz-musikken med inspirasjon fra prog, rock og metal, som for eksempel Jaga Jazzist, Shining, Hedvig Mollestad Trio og Elephant9. Bushman’s Revenge er særs produktive pionerer i dette sjangermøtet: Bandet har gitt ut ni album de siste ni årene, og klarer hver gang å laga spennende og levendee musikk som renskar opp i øregangane.

Dette er et band som ALLTID har levert bra på Mono, så det ligger ingen tvil om at de kommer til å levere hos oss 6.april også.

Facebook

The Devil and The Almighty Blues (no) // Parkteateret

Oppfølgeren til The Devil And The Almighty Blues‘ selvtitulerte album er nå sendt til trykk, og godsakene slippes på gata 17. mars 2017 gjennom selskapet Blues For The Red Sun. 6. april blir det slippkonsert på Parkteatret i Oslo!

Fylt av bunnløs kjærlighet til gamle blueshelter hånd i hånd med rock, metal, country og ikke minst punk, er bandet endelig klare med sin nye fullengder. Innspillingen fant sted i studioet Ocean Sound Recordings. Med gamle Gibson-gitarer og ditto rørforsterkere spilte de inn låtene live, og resultatet har blitt, vel, helt kick ass, rett og slett.

Torsdag 6. april får vi endelig se The Almighty Blues på en Oslo-scene igjen, denne gangen med deres nye album «II» i bagasjen. For anledningen har de invitert med seg sine italienske labelkompiser There Will Be Blood til å varme opp stua. Forvent mye gitar!

Facebook

Hieroglyphic Being (us) + Hanne Kolstø (no) + A Dead Forest Index (nz) // Blå

♥ HIEROGLYPHIC BEING (US)
Jamal Moss sin musikalske verden er noe helt for seg selv. Men den forkjærlighet for dekonstruktivitet og rare lyder har han bygget opp house-monsteret kalt Hieroglyphic Being. 42-åringen fra Chicago levde en stund som hjeløs på 80-tallet der han danset seg gjennom klubb etter klubb for så å blomstre til house-DJ som en form for alternativ til husly. Her snakker vi om en mann som lever, ånder og regelrett bor på klubb!
Hieroglyphic Being er aktuell med albumet ‘The Disco’s Of Imhotep’ som ble gitt ut på Ninja Tune i fjor.

♥ HANNE KOLSTØ
Hanne Kolstø er ansvarlig for noe av den mektigste popmusikken som er utgitt her til lands på 2010-tallet. Hennes tekster omslutter et mørke med rom for mystikk og selvransakelse, mens mel-odiene gjennomstråler mørket med sitt klare, ubarmhjertige lys. Hanne Kolstø har alltid vært en artist som går sine egne veier, noe som blant annet viser igjen på hennes nyeste album – Fest Blikket (Jansen) – der hun for første gang synger på norsk.
Hanne Kolstø har nå gitt ut sju album på seks år, hvor fire har vært spelemannsnominert, og selv om det er imponerende i seg selv, vil det alltid være musikken man husker artisten Hanne Kolstø for. Spesiellt i konsertsammenheng.

♥ A DEAD FOREST INDEX (NZ)
Brødrene Adam og Sam Sherry fra så hinsides langt unna som New Zealand lager storslått avantpop som skifter mellom håp og endeløst mørke i en håndvending. De styrer skuta i vanskelig farvann, i et slags bermudatriangel mellom PJ Harvey, Scott Walker og Chelsea Wolfe. Da sistnevnte spilte på BLÅ i 2016 tok hun med seg A Dead Forest Index. Bandet hadde da kun utgitt en 4 spors EP på soundcloud og hadde knapt spilt konserter, men imponerte oss noe så grenseløst at vi bare måtte få dem tilbake. Bandet kom i fjort med en av årets beste utgivelser med albumet ‘In All That Drifts from Summit Down’ utgitt på den herlige Sargent House etiketten. Anbefales.

Facebook

Fredag 7. april

Hajk (no) – releasekonsert // Parkteateret

10. februar er endelig Hajks debutalbum her! Deres smarte miks av indie og kommersiell pop har gjort dem til et av de nye bandene det er knyttet størst forventninger til i 2017. Et bredt utvalg av den norske musikkbransjen satte dem på pallplass i Musikknyheter.nos liste over artister de har mest tro på i året som kommer.

Deres første singel «Medicine» fikk umiddelbart radiospilling, og sammen med låtene «Common Sense», «Magazine» og senest «Best Friend» har bandet tidlig fått sine første drypp av internasjonal oppmerksomhet, hos Noisey og Stereogum i USA, Indie Shuffle i UK, og i Svenska Dagbladet som kalte «Magazine» en av høstens beste låter. Allerede før albumdebuten har Hajk spilt på Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen og by:Larm.

Musikalsk befinner Hajk seg i et moderne pop/rock-landskap, med et friskt og sympatisk uttrykk og knallsterke melodier. Bandet lar seg inspirere av artister som Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra og Amason, men står like fullt sterkt på egne ben, med et originalt og lekent lydbilde som også utfordrer sjangeren.

Vi kan skrive under på at du kommer til å høre mye mer om Hajk fremover, og gleder oss stort til å se dem på vår scene!

Facebook

Lørdag 8. april

The Dogs (no) – releasekonsert // Rockefeller

The Dogs are back in town! De har markert seg som et av de mest hardtarbeidende bandene i Norge de siste årene, med et utall utgivelser og livejobber. 2016 var intet unntak. Fire singler, et studioalbum, et livealbum og fulle hus over det ganske land. I tillegg rakk de å varme opp for Bruce Springsteen i Frognerparken foran 37.000 publikummere og legge ut på en lengre turne i Europa med Kvelertak. Ingen grunn til å hvile på laurbærene av den grunn.
2017 ble sparket i gang (som fjoråret og årene før det) med et splitter nytt album; «Death By Drowning». Plata har fått kjempekritikk, med blant annet terningkast 5 i Dagbladet, VG og Gaffa.

Frontmann Kristopher Schau sier følgende om konserten på Rockefeller:
«Dette føles selvsagt som DEN store 2017. Når vi har vært såpass klønete å kalle førstesingelen for «OSLO» så er det jo denne kvelden alt må sitte. Forrige gang vi gjorde Rockefeller hadde vi dessuten med oss både Ebbot Lundberg og Baby In Vain som support, så vi kan ikke være noe dårligere denne gangen. Mange navn på blokka, men vi får komme tilbake til hvem det blir. Ting skal jo bare gå oppover, så vi får gjøre det så gigantomant som mulig.»

Med seg som special guests denne gangen har de Västerbron og President Fetch.

Facebook

Søndag 9. april

Foxing (us) + Youth Pictures Of Florence Henderson (no) // Revolver

Den amerikanske kvintetten Foxing kommer til Oslo og byr på deilig post-rockreferenaser.

St. Louis-bandet har siden 2013 forlystet publikum med sine deilig, intrikate arrangementer satt opp mot vokalist Conor Murphys krystallklare vokal.

Dette er et band som ikke skygger unna de aller største eksistensielle spørsmål, heldigvis byr de også på et perfekt lydspor for nettopp den type materie. Det er ikke en million mil unna band som Sigur Ros og Explosions in the Sky dette her.

Bandets andre album, The Dealer, kom i 2015 og ble produsert av Matt Bayles (Mastodon, Minus the Bear) i en turbulent tid i bandets relativt korte liv. Bassist og låtskriver Josh Coll ble rastløs under bandets debutturné og fikk en trang til å gjøre om på bandets karakteristiske “sound”. Følgelig ble det en teknologiferie på en hytte i Vermont hvor de lagde demoene som senere ble til The Dearler.

Facebook

Mighty Oaks (us/it/uk) // Parkteateret

Den multinasjonale indietrioen Mighty Oaks ble dannet i 2010, og består av Ian Hooper (USA), Claudio Donzelli (Italia) og Craig Saunders (Storbritannia). Musikken deres er inspirert av folk-musikk der tredelte vokalharmonier og den velkjente akustiske lyden står i sentrum. De blir ofte sammenlignet med band som The Lumineers, Fleet Foxes, American Authors, Mumford & Sons og The Tallest Man on Earth.

I 2010 ga de ut en hjemmeinnspilt EP, som raskt nådde 370 000 nedlastinger. I 2012 slapp de EP-en «Just One Day» til strålende kritikker, blant annet 5 av 6 stjerner fra Gaffa her i Norge. Året etter fulgte de opp med debutalbumet «Howl», inkludert låta «Brother» som nå har over 10 millioner avspillinger på Spotify.

Mot slutten av 2015, etter nesten to år på reisefot, dro bandet hjem for å hente energi og inspirasjon til album nummer to. De siste månedene har de tilbrakt i Gig Harbour, Washington, hvor de har spilt inn sitt kommende album som kommer våren 2017. For å korte ned ventetiden slipper de nå smakebiten «Horsehead Bay».

Facebook

Lørdag 15. april

Young Fogertys (no) // Krøsset

Det blir ikke påske på Krøsset uten den tradisjonsrike konserten med Young Fogertys på selveste påskeaften!

JA, det finnes folk som ikke feirer på fjellet og denne konserten har alltid vært en oase i ei høytid som alltid har manglet rock og gode konserter i hovedstaden. Bandet feirer 11-årsjubileum i år og Norges desidert feteste Creedence Clearwater Revival-tribute vil i den anledning selvfølgelig gasse på litt ekstra!

I spissen finner vi El Doom, hjernen bak El Doom & The Born Electric, og som gjennom mange år i Oslo har stått bak band som The Cumshots, Black Debbath, Thulsa Doom og i den siste tiden det nydelige countryprosjektet Big Ole P & Lil Missy. Han har vært die hard CCR-fan siden han var 4 år, og kjenner dette materialet bedre enn noen andre.

Facebook

Onsdag 19. april

Steve Gunn (us) – solo // St. Edmunds Kirke – Revolver

Revolver + ARC are proud to present a magical evening of music from Steve Gunn as part of his European Solo Tour. Get tickets for this one because it’s going to sell out FAST!

STEVE GUNN

Steve Gunn (born in Lansdowne, Pennsylvania, United States) is an American, Brooklyn-based, singer-songwriter. Gunn was formerly a guitarist in Kurt Vile’s backing band, The Violators.

Gunn has stated that his musical influences include Michael Chapman, La Monte Young, Indian music, John Fahey, Jack Rose, Robbie Basho, and Sandy Bull.

Facebook

Onsdag 26. april

Monica Heldal (no) // St. Edmunds Kirke

Monica Heldal har befestet seg som en av Norges mest spennende artister gjennom sine to flotte album “Boy From The North” og fjorårets “The One In The Sun”, sine samt sterke liveopptredener.

Stemmen hennes i møte med hennes kjærlighet for folk, progrock, pop og country har gjort henne til en unik artist som har høstet lovord både i og utenfor Norge.

Monica Heldal spiller i duoformat i intime St Edmunds Church i Oslo, hvilket vil bli en veldig spesiell affære.

OBS! Det er to konserter denne dagen, men konsertstart henholdsvis kl 19 og 21. Det er også fri aldersgrense på disse konsertene, da det ikke serveres alkohol.

Facebook

Torsdag 27. april

Ghost (se) + Kvelertak (no) // Oslo Spektrum

De ansiktsløse svenskene, som med sine kardinalkapper tok Sverige, Norden og verden med storm i 2010 med sin enorme suksess og Grammy-nominerte plate Opus Eponymous, gjester Oslo Spektrum 27. april.

Kvelertak er special guest.

Ghost spiller på mange strenger både musikalsk og estetisk. Nøkkelen til den abnorme oppmerksomheten og posisjonen bandet har, ligger i summen av sjokkeffekten de skaper, det sterke visuelle uttrykket og ikke minst de sjokkerende, fengende låtene.

Bandet har bakgrunn fra ulike metal-konstellasjoner, men trekker først og fremst sine musikalske veksler på alt fra klassisk 60- og 70-tallsrock som Blue Öyster Cult og Black Widdow. Man kan også finne spor av The Beatles-psykedelia og ABBAs suverene popmelodier. Sleng på litt okkult metal i Mercyful Fate-tradisjonen og du har Ghosts musikalske palett på et fargesprakende lerret.

Siden starten har Ghost levert tre hardslående, kritikerroste og fengende studioalbum som alle har imponert presse og fans. I september slapp bandet fra Lindköping sin andre EP – Popestar, prodsert av engelske Tom Dalgety, som igjen på nytt vis fremviser bandets unike evne til å blande sjangere på originalt og fengende vis.

Ikke mange, moderne band leverer heavy metal med bred appell. Ghost gjør det. Sånn sett er de i en imponerende særposisjon – som det står høy respekt av!

Facebook

Träd, Gräs och Stenar (se) // Blå

Träd Gräs och Stenar er et svensk progpyskedelisk rocke-band som ble startet første gang i 1969 av Thomas Mera Gartz, Bo Anders Persson, Torbjörn Abelli og Arne Eriksson og Jakob Sjöholm. Selv om denne versjonen av bandet ikke varte mer enn i tre år før de ble oppløst, ga de i denne perioden ut fire album.

Bandet regnes i dag som et av de mest innflytelsesrike på den eksperimentelle rockscenen både i Sverige og internasjonalt.Siden de startet har flere medlemmer kommet, men bandet lever i beste velgående i dag med Reine Fiske (Dungen) på gitar, Jakob Sjöholm på gitar (medlem siden 1970), Sigge Krantz på bass og Nisse Törnqvist (Amason) på trommer. De har turnert i Sverige, Skandinavia, Europa, Russand, USA og Japen. Endelig kan vi glede oss til de kommer innom Blå!

Facebook

Lørdag 29. april

Dig Deeper (no) – releasekonsert // Revolver

Dig Deeper er tilbake 2 år etter «How You Spend Your Days» 2015!

19. april kommer EPen «Stars Tonight» som inneholder de første smakebitene fra bandets kommende album «In Central European Time» (15. sept 2017).

Stars Tonight (EP) er lyden av et band som gjør alt i sin makt for å komme helt tett på av frihetsrocken, en betegnelse som har blitt en gjenganger for å beskrive hva Dig Deeper står for.

Friheten til å leve livet sitt uten en emmen smak i munnen av at man er en del av et samfunn som stenger ute andre medmennesker for å opprettholde sin egen virkelighetsfjerne nordiske utopi. Friheten til å være et rockeband som alltid er klar for good times, men uten å lukke øynene til at verden rundt oss sporer av i alle ledd.

Minst like viktig er friheten musikalsk til å blande det jordnære med det psykedeliske et sted i skjæringspunktet mellom Richmond Fontaine og Spids Nøgenhat, der tradisjonelle pedal steel licks leker seg med hylende syregitarer stenket med ekko og fuzz. Catchy låtstruktur møter utvidede instrumentalpartier i vidvinkelformat som passer perfekt til lange road trips uten en forhåndsbestemt destinasjon.

Tekstmessig er blikket rettet utover denne gangen med bilder og historier som skisserer karakterer i et liv preget av oppbrudd, tretthet og mangel på tilhørighet. Små øyeblikksbilder av mennesker på veien: på flukt fra seg selv, indre demoner, tvil og kvelende selvkritikk. Førstesingelen Stars Tonight skiller seg i så måte ut, og kan tolkes som direktemelding fra tekstforfatter Kaupang selv som lar sin stemme bli hørt når det politiske klimaet råtner.

Facebook

El Cuero (no) – 10-års jubileum // Krøsset

El Cuero feirer ti år med nytt album og turné!

El Cuero, med røtter i Kristiansund og den rocka delen av Americana, feirer ti år som band i 2017. Jubiléet feires med utgivelse av nytt album og ny turné.
Albumet «For All Remaining Days» ble sluppet 27. januar og har så langt høstet strålende kritikker. Nå venter en lengre Norgesturné for bandet som er kjent for å være et av landets ypperste liveband.
«Norges stødigste» skriver VGs Tor Martin Bøe i sin plateanmeldelse bandets ferske utgivelse. «Prikkfri utførelse», skriver Geir Rakvaag i Dagsavisen. «Knallsterke låter i et vanskelig musikalsk univers», skriver Wilhelmsens blogg. «De leverer alltid», mener avisa iTromsø, som sammen med Stavanger Aftenblad og Romerikes Blad triller terningkast 5. Tidens Krav stopper ikke der, de synes platen fortjener en sekser på terningen ★★★★★★
Legenden Tom Skjeklesæther slenger ut denne meldinga:
«El Cuero er det eneste norske rockbandet som jeg med hånda på hjertet kan si er «Verdens beste rockband». Der og da, når jeg ser dem.»
El Cuero har siden oppstarten i 2006 gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine 6 album og hundrevis av konserter. Med røtter i den amerikanske rocken har bandet de siste 10 årene perfeksjonert sitt musikalske uttrykk og er hyllet som et av landets aller ypperste liveband. Bandet er et av Norges fremste formidlere av americana og gitardreven rock, og har på alle sine utgivelser utfordret sjangeren i flere retninger. Fra sarte ballader til full-on rock ‘n’ roll, har bandet alltid utfordret både seg selv og publikum.
Østhavet avis i Vardø skriver: «Magiske El Cuero», etter forrige ukes konsert. Vi anbefaler på det sterkeste å sjekke ut deres nye album, og en konsertopplevelse med bandet er et must!

Facebook

Søndag 30. april

Death By Unga Bunga (no) // Parkteateret

Verden! Hils på Death By Unga Bunga. Fem fæle fyrer fra Norges garasjerock-hovedstad, Moss. Og som tatt ut av eventyrene: Bandet ble faktisk samlet etter at vokalist Sebastian Ulstad Olsen holdt audition i sin egen garasje, våren 2007. Siden har Death by Unga Bunga spredt sin energiske miks av garage, psykedelia og powerpop til et stadig større publikum over hele den vestlige verden. Som en ildkule har de rastløst besøkt by etter by, sted etter sted. Å oppleve bandet live er opplevelse man aldri glemmer, en opplevelse som best beskrives som å bli truet av en rock’n’roll-tornado.

2016 var DBUBs mest produktive år til nå. De ga ut sitt fjerde album «Pineapple Pizza» i mars, og i september kom reutgivelsen av debutalbumet «Juvenile Jungle», samtidig med tre splitter nye låter på EP-en «Fight!». Tre utgivelser på ett år skulle nesten tilsi at man kan gi seg noen velfortjente klapp på skulderen, men mossebandet hadde selvfølgelig ingen planer om sette ned tempoet.

Bandet har hintet heftig om ny musikk i 2017 også, men nå er det først og fremst livespilling som står på agendaen. De har allerede rukket en liten Norgesturné med labelkompisene i Kråkesølv, og er i skrivende stund ute på en måneds headlinerturné i USA, hvor de skal reise kyst til kyst trøkket inn i en kompakt varebil. Ikke gå glipp av et av Norges absolutt beste liveband når de kommer til Parkteatret. Bestill deg gjerne en pizza på veien.

Facebook

Jaa9 & OnklP (no) // Rockefeller

Når Jaa9 & OnklP spiller på Rockefeller natt til første mai for tredje gang på rad, i 2017, så kan man trygt si at en tradisjon er satt og ikke minst gratulere med et hatrick!

Gutta kjører på med et nytt kritikerrost album i høst så denne kvelden vil både nye låter bli spilt opp men også de gamle slagerne, så kjære venn, ikke ha NOIA for det.

Nye venner kommer men også flere av de gamle lojale travere dukker nok opp så dette blir en kveld for bøkene som det så fint heter. HipHop historie bøkene skrives jo mye om dagen, og ihvertfall hver gang disse gutta gjør noe så denne kvelden må man få med seg.

Litt historie for å understreke det hele: Siden hiphop-veteranene tok steget ut som duo i fra rapkollektivet Dirty Oppland i 2002 har de lagt en rekke utgivelser bak seg. De startet med ”Bondegrammatikk”, Norges mestselgende mixtape noensinne. Den fikk enorm oppmerksomhet og allerede året etter kom den første offisielle utgivelsen, ”Sjåre Brymæ”, med landeplagen “Kjendisparty”.

Siden har de fulgt opp med hits som ”Fredag”, ”Glir Forbi”, ”Partysvenske” , ”Alt på stell”, ”Jeg Er” og mange fler. OnklP har også hatt stor suksess med bandet OnklP & De Fjerne Slektningene de siste årene.

Facebook

 

Petter Milde