This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // The Courtneys – II

MI0004183037

Flying Nun Records

The Courtneys er en trio fra Vancouver, Canada. Det forsåvidt bare gitaristen som heter Courtney. De to andre heter Jen (vokal/trommer) og Sydney (bass/vokal). Om seg selv sier de at de spiller ‘sun drenched flying nun influenced pop with sweet licks that’ll stick with you for days’, og det ligger noe i dette. Dette er deres andre album, som tittelen indikerer, de har også en utgivelse på Burger Records i 2014, men det er til gjengjeld bare en singel, ‘Lost Boys’. Debut albumet ‘The Courtneys’ kom ut i 2013 på Hockey Dad Records.

The Courtneys er et nytt bekjentskap for meg. De spiller fuzz-pop som tar meg tilbake til 90-tallet, og det er jo egentlig en oppskrift for suksess i mine øyne. Med tanke på at det er vår nå, så er dette et nesten perfekt album. Med solen skinnende gjennom vinduet funker alle låtene her som en intensivering av den deilige følelsen våren gir meg. Det er lett å nyte en kveld med dette albumet på øret.

Det at de har en trommis som vokalist er jo også ganske tøft. Jeg har alltid blitt imponert av det. Mest sannsynlig fordi jeg ikke har koordinasjon til å gjøre det selv, men det ser jo også jævlig kult ut. Låtene er melodiøse og skitne, med bra refrenger og et deilig driv. Enkelt og greit en bra plate.

4/6

Petter Milde