This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // The Moonlandingz – Interplanetary Class Classics

MI0004198498

Transgressive Records Ltd.

The Moonlandingz er visstnok ikke et “ekte” band, uten at jeg gidder å tolke det på noen annen måte enn at de lager musikk fordi de syns det er gøy. Lias Saoudi og Saul Adamczewski fra Fat White Family er med på å danne denne kvartetten sammen med Adrian Flanagan og Dean Honer fra The Eccentric Research Counsil, og dette er deres debutalbum. Med seg på plata har de bl.a. Yoko Ono og cowboyen fra The Village People, Randy Jones.

Dette er et album jeg hatet før jeg hørte på det. Forhåndsdømming. Men heldigvis gir jeg nesten alt muligheten til å imponere meg. De får i hvert fall to sjanser, da jeg ikke tror på et førsteinntrykk. Men generelt sett så er jeg jævlig skeptisk til humor innen musikk, og jeg er heller ikke ekstatisk når det kommer til konseptalbum, men det her er jo bare noe jeg hadde lest før jeg hørte på albumet. Og til min store glede så er ikke humoren så utpreget som jeg hadde fryktet.

Albumet er lekent, de ser teite ut og de har låter som heter f.eks. ’Glory Hole’ og ‘The Rabies Are Back’. Jeg har ikke gått sykt inn i tekstene for å finne ut om de synger om idiotiske ting, enkelt og greit fordi det låter bra. Det er fengende sci-fi-rock med en indie-feel blandet med litt disco. Når jeg sitter å skriver dette så skjønner jeg godt at jeg var skeptisk, og jeg forstår at andre kan bli skeptiske hvis de leser dette, men det viktigste er at det funker.

The Moonlandingz sitt debutalbum er interessant, og kan funke like bra som et soundtrack til en film om det ytre rom som et soundtrack til en kveld med Sky Guide-appen din og en stjerneklar himmel. Jeg liker det.

4/6

 

Petter Milde