This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // Aimee Mann – Mental Illness

MI0004208918

Super Ego Records

Aimee Mann har drevet med musikk i mange år nå. Hun var sjefen i bandet ‘Til Tuesday på 80-tallet, og ga ut tre album med de før hun startet på sin solokarriere i 1993. Gjennom 90-tallet sanket hun gode kritikker for alle utgivelsene sine, men de solgte aldri noe spesielt bra. Selvom hun aldri virkelig har slått igjennom, så har hun en Academy Award-nominasjon på samvittigheten for låten ‘Save Me’ fra soundtracket til filmen ‘Magnolia’.

Jeg har kjent til Aimee Mann i veldig mange år, men jeg har egentlig aldri hørt på musikken hennes. Jeg husker bandet ‘Til Tuesday fra mine barndomsår, da Pappa helt sikkert spilte det for meg noen ganger, men klarer ikke komme på noen låter. Dette er uansett grunnen til at jeg ville sjekke ut dette albumet.

Albumet starter faktisk helt fantastisk med låten ‘Goose Snow Cone’. En nydelig låt som sitter med en gang og som jeg kan nynne på i flere dager fremover. Den setter også standaren for resten av albumet. Det er et ganske rolig med album med strykere. akustisk gitar og behagelige noter, og stemmen til Aimee kan berolige hvem som helst. Dette albumet kan fort minne om Joni Mitchell, og da skjønner vel alle at hun er inne på noe.

Neste gang jeg skal slappe av, spise en romantisk middag eller bare vil smile tilfreds, så er dette albumet en sikker vinner å ha i bakgrunnen. Good stuff, Aimee.

4/6

Petter Milde