This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // Nelly Furtado – The Ride

MI0004214985

Nelstar Music Inc.

Nelly Furtado kommer med sitt album nr. seks i ‘The Ride’. Hun har tidligere vist seg som en veldig habil artist bl.a. på albumene ‘Whoa, Nelly!’ og ‘Loose’. På ‘Loose’ samarbeidet hun med Timabaland, og forandret seg til en mer mainstream artist. Med hits som ‘Promiscuous’ og ‘Maneater’ ble hun en verdensstjerne og var brått en del av ”det gode selskap”.

Personlig så mistet jeg sansen for Nelly Furtado når hun ga ut albumet ‘Loose’. Altså, låtene var jo bra, men hun tok et steg i en retning jeg ikke syns passet hun i det hele tatt. Hun hadde jo gitt ut to ganske fantastiske album allerede, og den stilen hun hadde der var jo kick ass! Men sånn kan det gå. Er jo umulig å tilfredstille alle sammen.

Nysgjerrigheten min ble definitivt trigget når jeg så hun skulle komme med et nytt album, og på coveret ser hun ut som om hun har landet litt. Bestemt seg for å komme seg vekk fra dette ”glamorøse” livet som popartist for unge mennesker.  Kanskje flyttet litt ut på landet? Jeg aner ikke, men i musikken så merker jeg at hun har gått litt tilbake til røttene. Og det setter jeg pris på.

Nå lager Nelly poplåter som jeg også kan like igjen. De er fengende, mer jordnære og handler ikke om bullshit. Misforstå meg rett, for jeg syns at Britney Spears og Lady Gaga kan synge om bullshit og det låter fett, men jeg vil bare ikke at Nelly skal gjøre det. Så jeg er veldig fornøyd med at hun har laget et album som kan minne mer om de første platene.

Dette er ikke et fantastisk album, men det er godt nok. Jeg har det bra når jeg hører på det, og det er jo det som teller.

3/6

Petter Milde