This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // Unnveig Aas – Old Soul

WEB_Image Unnveig Aas Old Soul (LP) 1020496491

Playground Music

Dette er debutalbumet til Unnveig Aas. Jeg har fulgt med på hun helt siden hun begynte å dukke opp på forskjellige scener i Oslo, og har gledet meg til denne dagen. Hun holder seg i den fantastiske sjangeren country/americana, og jeg har alltid tenkt at hun kommer til å bli et stort navn innen denne sjangeren her i Norge.

Jeg husker første gang jeg møtte Unnveig Aas. Jeg satt å jobbet på The Crossroad Club på dagtid og det kom en kar å lurte på om de kunne filme litt til en musikkvideo på scenen. Hun fremstod som en ganske sjenert og roig jente. Og låten jeg hørte da ga mersmak. Jeg husker ikke hvilken låt det var, men jeg har fulgt med på utviklingen hennes siden den gang. Og nå er endelig debutalbumet her.

‘Old Soul’ er jo en passende tittel på albumet, da hun spiller musikk som mange ser for seg at bare gamlinger hører på, men nå om dagen har jo country-sjangeren fått sitt fotfeste hos den yngre generasjonen også. Og enda godt er det! Jeg hatet country når jeg var ung jeg også, men faen så glad jeg er for at jeg tok til fornuften.

Unnveig har gitt ut et strålende album. Låtene er sterke, stemmen hennes er nydelig og bandet er stødig. I det siste har det kommet ganske mange bra norske album i denne sjangeren, jeg har selv vært med på å gi ut en del av de, og Unnveig er definitivt med i toppen her.

Dette albumet skal jeg høre på flere ganger i dag. Og mest sannsynlig i lang tid fremover.

4/6

Petter Milde