This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // Mastodon – Emperor of Sand

MI0004185729

Reprise Records

Atlanta-bandet Mastodon er ute med sitt syvende studioalbum. De har vært et av de mest spennende bandene innen metal/stoner/hardrock-sjangeren i mange år og slo vel ordentlig gjennom med albumet nummer to, ‘Levithian’ (som visstnok skal være løselig basert på boken Moby Dick) i 2004.

Jeg har en ganske morsom historie om Mastodon. De var i Oslo på turné sammen Metallica, og etter showet tok de turen til The Crossroad Club hvor jeg jobbet i baren. Det var jævlig mange band der den dagen, Mastodon, Kvelertak, Wolves Like Us, Oslo Ess, Turbonegro, og da blir det jo fort en del øl i omløp. Når jeg endelig skulle stenge, så var døren til dassen stengt, så jeg banket først på en stund og etterhvert så låste jeg meg inn for å se hva som skjedde der inne. Synet som møtte meg var ganske funny. Hele Mastodon stod der inne. En var bøyd over dassen, en holdt håret hans, en kastet såpe og vann gulvet og sistemann satt på knærne og tørket spy. Når jeg kom inn så de på meg og bare ”Sorry, man! We’re so sorry. Our friend here is not doing so well.”

Jeg husker også at vokalisten/bassisten kom bort til gutta i Wolves Like Us og skrøt dem opp i skyene. Har sjelden sett noen så satt ut som de da.

Jeg ble Mastodon-fan når de ga ut albumet ‘The Hunter’. Som visstnok er litt omvendt fra hvordan mange syns det burde være. I følge Mastodon-fans jeg har pratet med var så er ikke de så begeistret for det albumet, og takker seg til de foregående utgivelsene. Jeg syns de eldre albumene er bra også, men det var først når de ga ut ‘The Hunter’ og spilte på Norwegian Wood jeg fikk øynene opp for dette bandet. Da ble jeg til gjengjeld helt vilt begeistret også.

‘Emperor of Sand’ er et jævlig tøft album. Beinhardt, men fengende. Et rockealbum de kan være stolt av. Jeg er veldig fan av den melodiøse hardrocken de driver med, og er strålende fornøyd med at de har fortsatt på denne stien. Kick ass, Mastodon. Og takk for enda et strålende album.

4/6

Petter Milde