This Band Could Be Your Life

Nyheter // Ny singel fra Dig Deeper

unnamed

Alien Agency

Dig Deeper er tilbake med en ny låt etter at det har vært stille rundt dem i to år. Jeg er veldig glad for at det endelig kommer en ny låt herfra, og jeg gleder meg stort til album og EP.

Sjekk ut låt og video her:

Presseskriv

Dig Deeper er tilbake etter to år med intens jobbing i studio, og frihetsrocken buldrer høyere enn noen sinne på den nye singelen «Stars Tonight».

Mange studioer i Oslo har en tendens til å bli «hang out» for venner og kjente, og innspillingen av Dig Deeper-albumet ble intet unntak. Store deler av The Switch, Torgeir Waldemar, Johan Daniel Henriksen, Anders Møller, og amerikanske Moji Abiola har hengt ut og bidratt på en rekke låter.

Album og EP er mastret hos Reel To Reel Mastering av Vegard Kleftås Sleipnes, og spilt inn og produsert av Anders Møller.

Dig Deeper består av Øystein Braut (Electric Eye, Low Frequency in Stereo, Soft Ride), Einar Kaupang, Jørgen Knutsen (Utakk, California Games) og Raymond Tungesvik (Soft Ride). 

Stars Tonight (EP) er lyden av et band som gjør alt i sin makt for å komme helt tett på kilden til den vidstrakte frihetsrocken, en betegnelse som har blitt en gjenganger for å beskrive hva Dig Deeper står for.

Dig Deeper blander det jordnære med det psykedeliske et sted i skjæringspunktet mellom Richmond Fontaine og Spids Nøgenhat, der tradisjonelle pedal steel licks leker seg med hylende syregitarer stenket med ekko og fuzz. Catchy låtstruktur møter utvidede instrumentalpartier i vidvinkelformat som passer perfekt til lange road trips uten en forhåndsbestemt destinasjon.

Tekstmessig er blikket rettet utover denne gangen med bilder og historier som skisserer karakterer i et liv preget av oppbrudd, tretthet og mangel på tilhørighet. Små øyeblikksbilder av mennesker på veien: på flukt fra seg selv, indre demoner, tvil og kvelende selvkritikk. Førstesingelen Stars Tonight skiller seg i så måte ut, og kan tolkes som direktemelding fra tekstforfatter Kaupang selv, som lar sin stemme bli hørt når det politiske klimaet forsures i et svimlende tempo.

 

Petter Milde