This Band Could Be Your Life

Blast From The Past // Colter Wall – Imaginary Appalachia (2015)

colter wall_0

Young Mary’s Record Co.

Colter Wall kommer fra Swift Current, Saskatchewan i Canada. Det er så ruralt som det går an å bli. Så når jeg hører om en mann som kommer herfra som har gitt ut et americana/country-album så må det jo sjekkes ut. Han har kun gitt ut dette albumet enn så lenge, men dette er mer enn godt nok til å notere navnet hans bak øret. Han skal på en liten turné i Europa til sommeren, så norske bookere burde ta affære.

‘Imaginary Appalachia’ er et fantastisk album. Det er kort, kun i overkant av 20 minutter, og inneholder syv knallsterke låter. Det er country på sitt beste. Lavmælt og melodisk. Stemmen hans minner om Johnny Cash, og er som skapt for denne sjangeren.

Jeg blir så jævlig glad når jeg kommer over musikk som dette, så takk til broren min som tipset meg om dette albumet. Musikken gir meg følelsen av å sitte i en gammel saloon i en skikkelig western by. Banjoen gjør meg glad, felen gir meg frysninger og tekstene lager filmer i hodet mitt.

Dette albumet må sjekkes ut av alle som setter pris på god musikk.

PS. Nytt album, ‘Colter Wall’, har releasedato 12.05.2017. (Låt fra det nye albumet under).

5/6

Edit: Colter Wall er faktisk blitt booket til Øyafestivalen, så det er bare å glede seg.

Petter Milde