This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // Future Islands – The Far Field

MI0004201547

4AD

Future Islands lager musikk som må kalles elektro-pop. Dette er bandets femte studioalbum og første på tre år. Etter suksessen med det forrige albumet ‘Singles’ i 2014 har de tre medlemmene holdt på med sine sideprosjekter, og begynte ikke å skrive ny musikk som Future Islands før 2016. Men nå er albumet her. Og de kommer til Norge 04.11.2017, så da har du muligheten til å se de på Sentrum Scene. 

Det er ikke noen tvil om at dette er et kvalitetsalbum, men jeg syns det mangler låter som er åpenbare hits. Alt glir litt inn i hverandre, og sangene kan til tider bli litt kjedelige. Men ikke så kjedelige at dette ikke er et bra album. Misforstå meg rett der. Jeg bare savner den låta som får meg til å hoppe dansende rundt av glede, noe jeg av en eller annen grunn forventet av dette albumet. Litt som ‘Seasons (Waiting For You)’ fra det forrige albumet. Låten som er nærmest den følelsen er førstesingelen ‘Ran’. Jeg jogger litt rundt i stuen når jeg hører på den.

Jeg liker også åpningssporet ‘Aladdin’ veldig godt, også er det kult at Debbie Harry fra Blondie er med på ‘Shadows’. Det er flere gode låter her, og produksjonen er nydelig. Det jeg kicker mest på er basslinjene. På nesten alle låtene tror jeg. De er fantastiske, og fremtredene, og de gir albumet en digg varme. Jeg er glad i fete basslinjer og kul basslyd.

3.5/6

Petter Milde