This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // King Ayisoba – 1000 Can Die

a3149356926_10

Makkum Records

King Ayisoba, eller Albert Apoozore som han egentlig heter, er fra Ghana. Han synger for det meste på sitt morsmål, men selvom jeg ikke forstår hva han synger om så er dette ganske awesome.

King Ayisoba har jeg sett live en gang tidligere. Det var på The Crossroad Club, og er en av de mest fantastiske musikkopplevelsene jeg noensinne har hatt. Denne gjengen tok over det lille lokalet med en gang de entret scenen. Der stod de med sine rare instrumenter (King Ayisoba bruker et to-strengers instrument som kalles Kologo) ikledd tradisjonelle klær fra Ghana og danset rævva av seg. Det var så smittsomt at alle i lokalet begynte å røre på seg. Så dog rimelig dumt ut med en gjeng stive nordmenn som prøvde å følge rytmene, men det var en opplevelse utenom det vanlige. Og alle, inkludert bandet, så ut til å elske det.

Dette albumet er også en opplevelse. King Ayisoba er en av de største innen musikk i Ghana og kjennetegnes med den raspende “skrikingen” hans som mest sannsynlig ikke er mulig å gjenskape av noen andre. De afrikanske rytmene får et eller annet inni meg til å brenne. Og jeg klarer liksom ikke annet enn å se på høytalerene mens jeg forsvinner i en slags transe.

Har du ikke sjekket ut King Ayisoba enda, så er det på tide at du gjør det. Jeg håper inderlig at hvis denne mannen kommer tilbake til Norge, så kommer det fler enn de 15 personene som var på konserten på The Crossorad Club.

4/6

Petter Milde