This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // Cold War Kids – L.A. Divine

unnamed

Universal Music

Jeg har vært fan av Cold War Kids i mange år. De startet som et ganske skittent indie-band men har forandret seg gradvis (eller etter at de signerte på et majorlabel) til et pop/rock outfit. Men det funker det også. L.A. Divine er deres sjette album, og det låter bra..

Albumet åpner veldig bra med låtene ‘Love Is Mystical’ som er en typisk hit, ‘Can We Hang On?’ med litt gospel-aktig allsang og ‘So Tied Up’. Jeg er veldig glad for at bandet ikke har forandret seg helt etter overgangen til Universal. Det er fortsatt lett å føle på indie-sjelen i låtene deres, og selvom mange har hakket på de på grunn av forandringen, så er jeg egentlig like glad. Jeg blir litt lei av at folk sutrer over at band endrer seg for å nå flere målgrupper, men hvis det funker så er det da bare bra?

Resten av albumet fortsetter i samme spor. Mest bra låter, men også noen fillers. De låtene som ikke når helt opp er derimot helt ok.  Men dette er ikke Cold War Kids sitt beste album. Det er ingen låter om folk som hopper fra Golden Gate-broen på dette albumet. Ingen låt som per nå blir min anthem gjennom våren. Men det funker.

4/6

Petter Milde