This Band Could Be Your Life

Nyheter // Ny låt fra Blood Command

E-postvedlegg

Fysisk Format

Blood Command er ute med ny singel, ‘(The World Covered In) Purple Shrouds’. Jeg var jævlig fan av albumet ‘Funeral Beach’ så må innrømme at jeg er jævlig spent på neste album, ‘Cult Drugs’,  som kommer 28. april. 

Jeg var ganske lei meg når Silje Tombre sluttet i bandet, for hun var en fantastisk vokalist og passet perfekt til dette bandet, men Karina Ljone funker som faen hun også. ‘(The World Covered In) Purple Shrouds’ er dritfet. Jeg var skeptisk til dette blåseinstrumentet som åpner låta, men det funker greit. Virker litt som en intro til en meksikansk mariachi-låt, og det satte meg litt ut, men låten er i god Blood Command-stil, så det er ingenting å frykte.

Singelen er en god pekepinn på hva vi kan forvente av albumet, og holder de resterende låtene samme kvalitet, så kan dette bli kick ass.

Her er hva Yngve Andersen har å si om låten:

I de siste årene har har Blood Command-medlemmene fordypet seg i rave-kultur og
karismatiske sekter som Heaven’s Gate. Disse temaene og den tiltakende politiske
manipulasjonen i vår tid, danner inspirasjonsgrunnlaget for tekstene og tematikken på Cult Drugs. Yngve Andersen var selv medlem av en karismatisk kristen menighet i ungdommen og har et positivt syn på sekter og menigheter utenom det ortodokse. “Hvis det gjør deg lykkelig og du ikke skader noen, kan du godt få tilbe katten din for min del” sier Andersen og fortsetter:
-Tittelen Cult Drugs dreier seg om erkjennelsen av at vi alle på sett og vis er med en i kult 
eller sekt som påvirker vår væremåte og tenkesett. Vi er programmert til å se på oss selv 
som “good guys”, uansett hvilken side vi er på. Folk flest lever med en selv-manipulasjon 
så omfattende at det ligner på narko-avhengighet. Det er lettvint å stigmatisere og kritisere religiøse annerledestenkere, men nå er det på tide å innrømme at alle mennesker, i større eller mindre grad, lever i selvfornektelse.

 

Petter Milde