This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // deLillos (no) – La oss bli fri for all nostalgi

unnamed

Drabant Music

deLillos er ute med sitt 17. album! Den karrieren er det bare å ta av seg hatten for. Jeg har strengt tatt aldri vært noen stor fan av deLillos selv, men jeg husker at pappa prakket det på meg gjennom oppveksten. Så de har alltid vært der, og selvom jeg ikke har vært overbegeistret, så går det vel nesten ikke an å mislike dette bandet. Med La oss bli fri for nostalgi derimot, så overbeviser de meg også.

La oss bli fri for nostalgi er en helakustisk plate. Den er spilt inn live og kun med en enkelt stereomikrofon, i villaen Løkken Nøisomhed på Frogner i Oslo. Om lyden blir bedre der, som presseskrivet sier, enn i et vanlig studio, vet jeg ikke, men det låter utvilsomt veldig bra. Albumet er har en nydelig lyd og klang over seg og gir meg en liten følelse av å faktisk være tilstede under innspillingen.

DeLillos - Foto Ken Ingwersen-28

Som jeg har nevnt tidligere, så har jeg aldri vært noen stor fan av deLillos, men dette albumet endrer på alt. Jeg blir bergtatt av låtene fra første gjennomlytting, og etter å ha hørt på det flere ganger, så er jeg overbevist. Dette er et nydelig album. Lars Lillo sin stemme har forandret seg med årene, og her kommer den frem som noe jeg endelig kan nyte. Jeg har ikke alltid vært fan av den “pipestemmen” hans.

Låten som først pekte seg ut for meg var ‘Lille mamma’, og jeg vil utpeke den som min favoritt på albumet. Men alle låtene her gjør seg fortjent til å være med på dette albumet. Jeg er egentlig overrasket over at jeg ble så glad i en deLillos-plate, men det er det som er så fantastisk med musikk. Du vet aldri hva du kan forvente, og du kan aldri avskrive noe før du har hørt det.

Jeg må egentlig bare si tusen takk jeg altså.

5/6

Petter Milde