This Band Could Be Your Life

Musikkanbefalinger // Ray Davies (uk) – Americana

0004669979

Ray Davies (Entertainments) Limited

Ray Davies er vel best kjent som frontmannen i The Kinks. Han var vokalist, låtskriver og rytmegitarist i dette fantastiske bandet fra 1964 til 1996, men etter at bandet skilte lag startet han på sin solokarriere og kommer nå med sitt fjerde offisielle soloalbum. Debutalbumet, Other People’s Lives, kom ut i 2006 og da var Ray Davies 62(!) år.

Han hadde jo skrevet musikk for The Kinks i en årrekke, men at det skal funke som soloartist etter det er jo ikke en selvfølge. Debutalbumet og oppfølgeren, Working Mans Café, er derimot to virkelig bra album. To album som burde være i alle sin platesamling, og fortjener å bli lyttet på titt og ofte. Det tredje albumet er en litt annerledes greie, da det er et album med gamle The Kinks-låter og masse gjesteartister inkludert Bruce Springsteen, Metallica, Jackson Brown osv. See My Friends er også et bra album, men jeg ville ikke kalt det et soloalbum, heller et samlealbum. Det er dog en fin lytteopplevelse.

Ray Davies – After The Fall (fra debutalbumet Other People’s Lives)

Etter å ha hørt gjennom alle platene hans den siste uken, så tror jeg at jeg ender opp med at dette nye albumet er han beste. Americana er roughly 60 minutter langt og det er ikke én låt jeg ikke liker. Albumet er ikke nødvendigvis et americana-album, men tittelen er tatt fra boken Ray Davies skrev om sitt forhold til USA i 2013. Albumet er ikke direkte tilhørende boken, men de har definitivt noe med hverandre å gjøre. Jeg har ikke lest boken, så dette er bare info jeg har plukket med meg rund omkring.

Jeg vil uansett anbefale dette albumet på det sterkeste. Et strålende album fra en levende legende.

Ray Davies – Americana

Ray Davies – Poetry

Ray Davies – Rock ‘N ‘ Roll Cowboys

 

Petter Milde