This Band Could Be Your Life

Nyheter // Die With Your Boots On starter bookingselskap

banner2-700x472

Die With Your Boots On har vært med på å gjøre countrymusikk, og alt som hører med under den paraplyen, til noe gøy i Oslo. Som hovedstadens første (viktigste) DJ-konsept som fokuserte på country har de hjulpet denne sjangeren med å få et skikkelig fotfeste blant natteravnene. Nå har de også startet et lite bookingselskap. Jeg tok en liten prat med Geir fra DWYBO rundt dette.

– Dere har drevet Die With Your Boots On i en del år nå, som et DJ-konsept. Hva fikk dere til å begynne med booking? Og hva er målet/visjonen deres?
Vel, det har jo vært mer enn et DJ-konsept. Vi har sjonglert mange forskjellige roller, og har jo booket klubbkonserter i lang tid og også formidlet artister til diverse andre arrangementer. Anledningen bød seg da en i organisasjonen hadde litt ekstra tid og det viste seg at det var flere artister som var i markedet.
– Jeg antar at dere skal fokusere på country-musikk? Så vidt jeg vet, så finnes det ikke et bookingselskap som prioriterer denne sjangeren, bortsett fra det svenske Rootsy, er det noe dere kommer til å prøve å utnytte i signeringen av band?
For det første kommer vi ikke til å signere noe særlig med band fremover. Vi må kjenne litt på kapasitet. Men det er klart, country- og tilhørende sjangere er vår nisje, så vi kommer nok til å holde oss der.
– Personlig så mener jeg at country/americana etc. ikke passer på alle scener i Oslo. Hvilke scener mener dere er de beste til denne type musikk?
I utgangspunktet så synes ikke vi at det er så nøye hvilke sjangere som er hvor, men det er klart at noen scener har vektlagt country og americana i større grad enn andre. Det er naturlig å trekke fram Buckleys her, som har holdt et høyt nivå i en årerekke, og i tillegg har hatt noen skikkelig fulltreffere (bl.a. Jason Isbell, Aaron Lee Tasjan og James McMurtry). Det er meget synd at de nå må legge ned driften. Café Mono er også meget dyktige til å booke spennende countryartister, som f.eks. Daniel Romano, Nikki Lane og Colter Wall. Vi synes også det er flott at Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene har gitt disse sjangeren mer og mer oppmerksomhet og sørger for at større navn også kan ta turen til Oslo.
– Dere har også arrangert en del konserter med internasjonale artister, er dette noe dere kommer til å fortsette med?
Ja, absolutt. I nærmeste framtid skal vi, i samarbeid med Goldstar, ha Andrew Combs og Brent Cobb på Café Mono, henholdvis 12. mai og 2. juni.
– Hvilke artister er deres favoritter for øyeblikket? (Nevn gjerne noen norske og noen internasjonale).
I tillegg til de ovennevnte, er artister som Paul Cauthen, Sam Outlaw (den nye plata låter sylfrekt), våre venner i Girls Guns & Glory (alltid), Elizabeth Cook, Maren Morris og Margo Price noen internasjonale favoritter i senere tid. Av norske artister, så er det foruten de vi representerer (Signe Marie Rustad, Silver Lining og Lucky Lips), naturlig å nevne Unnveig Aas, Darling West og Empty Bottles Broken Hearts. Men det er virkelig så mye spennende som skjer innen norsk country og americana at denne lista kunne vært mye, mye lenger.
kontakt-700x953
Foto: Jesper Fjellberg Magerøy

Die With Your Boots On består av (fra venstre) Eivind Eide Skaufjord, Geir Ramstad Sletvold og Christoffer Nyegaard Mollestad.

I stallen til Die With Your Boots On finner vi bandene/artistene Lucky Lips, Silver Lining og Signe Marie Rustad.

Sjekk også ut konsertene de har booket i samarbeid med Goldstar:

12. mai på Café Mono – Andrew Combs (us)

2. juni på Café Mono – Brent Cobb (us) + supp. Silver Lining (no)

Takk for at dere holder på, gutta.

Facebook

Nettside

 

Petter Milde