This Band Could Be Your Life

Konsertanbefalinger // Ukens anbefalte konserter i Oslo

Her er de konsertene jeg ville gått på hvis jeg var deg. Masse bra konserter i Oslo i mai, så her er det bare å velge og vrake. Husk at konsertstedene er avhengige av at det kommer folk på konsertene, for uten oss overlever de ikke i lengden. Så ikke dropp en konsert fordi det er dårlig vær, dra heller på en ekstra konsert for å finne ditt nye favorittband.

(teksten til konsertene er hentet fra Facebookeventene til arrangørene)

Onsdag 3. mai

Whitney Rose (can) + supp. Cale Tyson (us) // Gamla

Hva er det med denne fantastiske konsertbyen Austin, Texas som nå i årevis har foredlet Rootsy Americana-gull ut av innflyttende «gråstein»…??

Vel, stilikonet Whitney Rose var vel ikke akkurat ny i Country og Honky Tonk-gamet på hverken kles eller vokalsiden da hun flyttet fra Toronto til Austin, Texas i 2016, men 2-Step hadde hun ikke danset ennå.

Etter et par turer på den legendariske Honky Tonk-dansebaren Broken Spoke var Whitney forhekset og solgt med hjerte for klassisk Country. Hun kom kjapt i kontakt folk som Merle Haggards gitarist Red Volkaert og Johnny Cash sin pianist Earl Poole Ball,
som begge har trommet sammen køntri-mafian for å spille inn hennes nye og tredje skive «South Texas Suite» i Dale Watson´s Ameripolitian Studios
og som kom på Six Shooter Records i januar.

Whitney høster for tiden skryt for å skrive god Pop-Country, men av vintage merke.
Selv om alle låtene er egne er det ikke overraskende at det er de store dronningene i Country-historien som eksempelvis Patsy Cline og Loretta Lynn som har fanget Whitneys interesse. Ei heller at laget med på «South Texas Suite» kommer fra samme «ranch” når det gjelder riktig lydbilde med sjefskontrabassist Kevin Smith (High Noon, Wilie Nelson ++) og trommis Tom Lewis (Mavericks), som sammen med Red og Earl spiller i Heybale, også kjent som søndagklubbbandet til Austins sjefskonsertsted Continental Club.

Facebokkevent

 

Big Kizz (se) // Revolver’s Goon Bar

“Breaking News: The world actually NEEDS one more kick ass rock band!” – GLOBAL ROCK NEWS

Featuring the formidable lineup of musicians Axel Sjöberg (ex-Graveyard) on drums, guitarist John Hoyles (Spiders, ex-Witchcraft) on bass (!!) and vocalist / guitarist Pontus Westman from Swedish garage outfit Lady Banana, BIG KIZZ has arrived to chew bubblegum, kick out the jams and take names. And they’re all out of bubblegum! This classic power trio plays good time Rock ‘n’ Roll energized with elements of power pop, garage rock and punk that will have toes tappin’, ears ringin’ and mouths singin’ from the moment the needle hits the wax. BIG KIZZ’s bad-as-hell debut features the swinging originals “Eye on You” and “Baby Boy” and a rousing remake of Roky Erickson ripper “White Faces”!

Have you been feeling down because bands aren’t exciting you the same way that they used to? Are you bored with today’s monotone musical landscape? Have no fear, BIG KIZZ has arrived to light a spark under your jaded ass!

Facebookevent

Pelicat (no) // MIR

Vi slipper en rakker av en låt 28. april og har lyst til å feire det med en litta konsert. Lufthavna Mir blir denne lillelørdagen åsted for både nye hits og gamle klassikere. Vi vil også presentere vårt nyeste tilskudd Tassen, som vil sørge for ekstra rock og trøkk med sine eminente gitarskills. Låta som slippes heter the Doctor.

Facebookevent

Torsdag 4. mai

The Arcane Brothers (no) // Café Mono

Nytt band med trommeslager Arne Kjelsrud Mathisen og gitarist Kjetil Grande.
Singel “The Future” er inspirert av pre-2000 Beck, Flaming Lips, og oldtime 1940’s stor band r&b.
Grande vant Spellemannspris for sitt første soloalbum, og har flere kritikkeroste album i sin sjangermiksende back-katalog. Mathisen forbindes med band som Heroes & Zeros, I Was A King og Mirror Lakes, og har i likhet med Grande også bidratt både live og på plate med en lang rekke norske artister.

Med seg på Mono har de også bassist Lars Løberg Tofte (Heroes & Zeros, Moddi m.m.).

Facebookevent

Fredag 5. mai

Woodland (no) // Revolver

Polar Artist presenterer:

«Woodland er ute på norgesturné!
Bandet har akkurat vært en liten måned som support for Spidergawd i europa, samt sperret opp øyne og ører til et fullt Rockefeller i mars.
Nå har du altså enda en mulighet til å sette fjeset på vidt gap!

Med tanke på hvor lenge rocken og bluesen har eksistert, utsprunget i alle sine former og fasonger, hever du nok neppe noe øyenbryn hver gang det dukker opp et nytt band som kaller seg trofaste fanebærere og videreformidlere av en slik musikkarv. Woodland klarer likevel på særegent vis å stikke seg frem inniblant dette tradisjonslydige bladverket av band med sin skitne, rufsete deltarock som gir det den lover og enda mer.

Debutalbumet fra 2014 sveiset sammen rocken og deltabluesen, og det grove med det finslipte. I mars 2017 kom bandets andrealbum, «Go Nowhere», på Crispin Glover Records. Albumet viser bandet fra en kreativ side, der 70-tallets sammensatte rockelandskap dyrkes samtidlig som Mississipi-deltaet aldri ligger langt bak horisonten. Med sin unektelige energi og vilje markerer Woodland seg høyt og bestemt som et band med noe å by på for alle med sansen for en ekte rockenerve.»

Facebookevent

Electric Eye (no) // Café Mono

Electric Eye har siden starten i 2012 gitt ut tre kritikerroste album. Sist et livealbum fra Blå som ble tatt opp februar 2016 på Jazz-klubben Blå i Oslo. Bandet har holdt konserter over hele Europa, i Japan og i USA med SXSW, Øyafestivalen og Roskildefestivalen som noen av høydepunktene. Ny plate er ventet på Jansen Plateproduksjon i november 2017.

Facebookevent

Lørdag 6. mai

Tinariwen (ml) // Cosmopolite Scene

Denne gangen er disse soulrebellene fra Sør Sahara på turne med nytt album “ELWAN” som kommer ut i Feb 2017, du kan lytte til det og annet materiale på Tidal.

I 2017 kan vi på Cosmopolite feire vårt 25-årsjublieum. Da er det særlig hyggelig å ønske gamle venner velkommen. Tinariwen er et slikt band, og har skapt magi på scenen vår hver gang de har kommet på besøk. Tinariwen har sitt utspring i Tuareg-folket i Sør-Sahara, og deler deres dramatiske historie. Bono, Carlos Santana, Robert Plant, Brian Eno og Thom Yorke fra Radiohead er bare noen av beundrerne deres.

I februar 2017 kommer det nye albumet ”Elwan”, som er deres syvende. Denne gangen har de spilt det inn i ørkenen utenfor M’Hamid i det sørlige Marokko. Også her har de med seg gjester fra rockens verden, deriblant sangeren Mark Lanegan og gitaristene Kurt Vile og Matt Sweeney. Og fremdeles er det lyden av det grenseløse og tidløse ørkenlandskapet som dominerer musikken til Tinariwen, samtidig som yngre musikere etter hvert har blitt med på ferden.

”Tassili” fra 2012 fikk en Grammy som Best World Music Album, samtidig som verdensmusikk-magasinet Songlines kåret Tinariwen til Beste gruppe. Det siste er det mange som gjerne skriver under på, ikke minst i et møte med bandet på konsertscenen.

Siste konsert i Oslo var utsolgt så vi gleder oss til denne lørdagen i Mai.

Facebookevent

P R T L V X (no) // Blå

Som et lyn fra Norges uskyldsblå himmel er Pirate Love tilbake i ny ham: Det skummelt selvsikre udyret PRTLVX! 6. mai feirer vi det med releasekonsert på Blå!

Når Pirate Love endelig gjenoppstår fra graven som PRTLVX, gjør de det med en såpass destruktiv og farlig tiltrekkende utstråling at de plasseres i en liga helt for seg selv. Den ferske singelen «Slayer of the Night» er en drivende hypnotisk, mørk og fengende pop-perle, som blant annet fikk Turboneger-gitarist Knut Schreiner til å gå av hengslene: – ‘Slayer of the night’ høres ut som første Ramones-plata og førsteskiva til Suicide spilt samtidig!

Facebookevent

George Clinton and Parliament Funkadelic (us) // Rockefeller

Dr. Funkenstein har med seg fullt band, og snart femti år med funk, soul og psykedelia til oss denne kvelden! Han ledet funk-kollektivet Parliament på syttitallet, fortsatte reisen med Funkadelic utover i åttiårene, og har hatt en enorm betydning for populærmusikken. Clintons siste plater er «How Late Do U Have 2BB4UR Absent?» (2005) og soul-coverplata «George Clinton and His Gangsters Of Love» (2008). Nå går det rykter om at det endelig er ny muskk på vei.

Gjør deg klar for en helaften med funkens gudfar på Rockefeller!

Facebookevent

Søndag 7. mai

KISS (us) // Oslo Spektrum

KISS, som er Amerikas mestvinnende Gold Record Award-gruppe gjennom tidene, i alle kategorier – kan i dag med glede offentliggjøre en serie arenashow i Europa i mai 2017. Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Singer og Tommy Thayer stormet i sommer gjennom USA med sin kritikerroste og totalt UTSOLGTE arenaturné. Fansen i Europa ble naturlignok misunnelige og bandet innså raskt at det var behov for en turné på den andre siden av Atlanteren. Til glede for alle i Euoropa og Norge: nå er det bekreftet – KISS kommer til sommeren.

Legendariske KISS gjorde seg nylig ferdig med sin sjette, utsolgte runde med KISS KRUISE, hvor bandet sammen med bl.a. fanbases i KISS ARMY drar på et seksdagers cruiseseilas fra Miami til Cozumel og Grand Cayman. Eksklusive KISS KRUISE har naturlignok fra dag én vært en braksuksess, og i november 2017 arrangeres det på ny.

KISS er uten tvil et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Bandet har utgitt hele 44 album og solgt svimlende 100 millioner album på verdensbasis, samt gjort turnéer andre band og storheter bare kan drømme om. Bandets strålende karriere markeres nå med en global turné som ligger an til å slå alle rekorder. KISS bør man med andre ord ikke gå glipp av.

Facebookevent

Petter Milde