This Band Could Be Your Life

Nyheter // Rancid er tilbake!

Rancid_Vinyl-uai-516x537

Rancid er tilbake med ny singel, ‘Ghost Of A Chance’, og slipper nytt album, Trouble Maker, 9. juni. Yeeeeees!

Mitt møte med Rancid er en historie jeg liker å fortelle. Først og fremst må jeg si at dette bandet endret hele meg og min oppvekst. Rancid er mitt første life changing musical moment.

Da jeg var ti år hørte jeg først og fremst på Bryan Adams og Hooters, og min kompis, Åsmund Lande (Oslo Ess, Onkl P & De Fjerne Slektningene), var Bruce Springsteen-fan til halsen. Vi hørte vel til tider også på Rednex. Men jeg var også veldig interessert i hva broren min hørte på. Han var fire år eldre og hadde begynt å gå rundt med lommeboken i kjetting. Det er jo ganske tøft. Og som lillebror så er det vel bare naturlig å ville gjøre litt som storebror.

Men da jeg en dag spurte om å høre på Rancid, da han satt i sofaen til pappa med store headphones og ristet i takt med hodet, så sa han det kom til å være for høyt for meg. Og som en dum liten unge så tok jeg dette bokstavelig. Jeg gikk rundt en periode og antok at det kom til å gjøre vondt i ørene hvis jeg satte det på. Så jeg gikk lenge uten å våge å sette det på. Jeg var nyskjerrig, men turte faktisk ikke å høre på det.

86444-rancid-rgb-mini.jpg.925x925_q90

Men i 1995, da de slapp albumet …And Out Come The Wolves tok jeg mot til meg og stjal albumet fra Andreas. Jeg ringte Åsmund og sa at jeg hadde noe sjukt å vise han. Trygt innlosjert i kjelleren hans puttet jeg CDen i boom blasteren hans, og vips så var livet vårt forandret. Rancid var det kuleste vi noensinne hadde hørt, og det åpnet opp en helt ny verden for oss. Bad Religion, Green Day, Descendents, Guttermouth, Lagwagon, Offspring, Operation Ivy osv.

Åsmund endte etterhvert opp med lommeboken i kjetting han også, så det er jo et bevis på at Rancid gjør folk dritkule. Roughly 23 år senere, gutta i Rancid er blitt middelaldrende, Åsmund og jeg tror fortsatt vi er unge, Åsmund har blitt rockestjerne og minnene av mitt første møtet med dette bandet er like sterkt.

Sjekk ut den nye låten her:

 

Petter Milde