This Band Could Be Your Life

Sjekk ut // De Marvells (no)

unnamed (1)

Ramble On Records

De Marvells er en gjeng fra Halden og Oslo. De spiller rock. Rock som du kan føle i underbuksa. Låtene røsker liksom tak i deg. Og det er kvalitet.

Det første som stikker seg ut her er den fantastiske vokalen til Christine Marvell Engebretsen. Jeg bodde vegg i vegg med Christine en periode og hørte ganske ofte hun synge gjennom veggen på kjøkkenet mitt. Men det hun leverer her er noe veldig annet enn det jeg hørte da jeg lagde middagene mine eller sto i dusjen (ja, jeg hadde dusjen på kjøkkenet). Var dog veldig fint å høre på noen andre synge når jeg sto i dusjen.

De Marvells leverer en EP bestående av fire låter og jeg er veldig positivt overrasket. Jeg brukte av en eller annen grunn litt tid på å sjekke ut denne EPen, men må det er ingen grunn til at noen andre skal vente. Dette var en veldig bra start på uken!

Presseskriv

Ryktene om De Marvells begynte for alvor å gå i fjor sommer. Tre rock-lømler fra Halden hadde klart å slå kloa i ei dame som virkelig kunne synge. Ikke sånn pent som du du hører på radioen hele tida. Mer sånn som om det stod om livet. 
I tillegg hadde hun scenepersonligheten, størrelse XL, som matchet stemmen. Rett og slett slik vi så langt ikke har hverken hørt eller sett i Norge. 
Ta i mot Christine Marvell Engebretsen! Født og oppvokst i hovedstaden. Foret opp på daglige doser PJ Harvey, tilsatt Janis Joplin og Iggy Pop i uansvarlige mengder. 
Bak henne; Gitarist Markus Berntzen, bassist Andreas Buckholm og trommeslager Eimund Nygård Aadahl, som har bakgunn fra haldenbaserte band som Warp Riders og Dr. Joe & the Fusion Clinic. Ingen av dem viseklubber. 

Folk som er for unge til å ha vært der da 60-tallsrocken ble breial og tung på 70-tallet, men som likevel har klemt essensen ut av hele rekka, fra Yardbirds til Zeppelin til Stooges. Og deretter kjørt hele faenskapet gjennom fuzzbokser merket et varmt sted på syv bokstaver.
I fjor høst fant De Marvells veien til Norges mest legendariske studio, Athletic Sound, selvfølgelig beliggende i Halden, for å ta ut debutsingelen, «Dark love», med studioteknisk keisersnitt. 

Nå har De Marvells vært tilbake på åstedet, og resultatet er fire sanger som de siste seks månedene har funnet sin plass i bandets liverepertoar som uper-cut´er av det mest effektive slaget; «Download», «Hoga Chacka», «Work it out» og «Just like a man». Har du hørsel igjen etter å ha hørt De Marvells og Christine dra til med sistnevnte kan du jo gjette på om dette er det endelige svaret på Dylans «Just like a woman»?
De Marvells kan meget vel være redningen. Akkurat da populærmusikken synes å forsvinne opp og inn i rævva på en datamaskin, finner kvartetten opp hjulet på nytt. 
Den egentlige formelen; gitar, trommer, bass og stemme er nok gang alt som skal til. Dropp sikkerhetsbeltene, De Marvells er rock for folk som tåler en trøkk.

Tom Skjeklesæther

 

Petter Milde